A csúszda, mint egy számos előnyt biztosító játszótéri eszköz


Categories :

Szerintem senkinek nem fog nagy megdöbbenést okozni, ha azt mondom, hogy a csúszda egy ideális felszerelés minden játszótérhez. A gyerekek rendkívüli módon szeretik ezeket az eszközöket.

Talán azt nyugodtan állíthatjuk, hogy majdnem minden gyerek már egyszer rávette magát, hogy kipróbálja a csúszda sebességét, hogy lecsússzon, és a legtöbben biztosan nem csak egyszer tették ezt meg. Néhányan közülünk felnőttként továbbra is szeretjük ezt az élményt. A csúszda tehát nélkülözhetetlen egy játszótérhez. Ráadásul fontos szerepet tölt be a képzeletbeli történetekben. Ezenkívül pedig egyben olyan játszótéri elem is, amely számos előnnyel jár, amelyek a korai gyermekkori fejlődés során szükségesek.

A csúszdák mozgásra késztetik a gyerekeket és elősegítik az aktív életet, eltávolítva a gyerekeket az okostelefonoktól, táblagépektől és számítógépektől. Az ilyen eszközökön történő játék ellensúlyozza a mozgásszegény életmódot és a túlsúlyt, amelyek már gyermekkorban is egyre gyakoribbak.

Emellett a csúszdák elősegítik a szocializációt, hiszen több gyerek játszhat egyszerre. Megkönnyítik a kapcsolatot más gyerekekkel a szabadban való játék közben. Továbbá segítenek a formák, színek és illatok felfedezésében. A gyerekek kapcsolatba kerülnek a természettel, így a komfortzónájukon kívül is szabadnak érzik magukat.

Végül pedig azt is mondhatjuk, hogy olyan játéklehetőség, amely tökéletes a gyerekek egyensúlyának, koordinációjának és reflexeinek serkentésére. A gyerekek megtanulják megérteni a testüket, hiszen a csúszdával való játék segít megszabadulni az eséstől való félelemtől, és megtanulják, hol vannak a határaik.