A játszóvár komplex élményt tesz lehetővé

játszóvár

Categories :

A játszóterek azok a helyek, ahol a gyerekeknek számos játék eszköz segítségével lehet fejlődni. Tökéletes terep arra, hogy egyszerre szerezzenek valódi élményeket, és fejlődjenek mindeközben. A hagyományos eszközökön túl vannak olyan játékok, melyek összetettebb élményeket tesznek lehetővé a számukra.

Ilyenek a játszóvárak. Egy játszótér, ahol játszóvár is van, garantáltan nagyobb élményt fog nyújtani a gyerekeknek! Sokszor, ha választhatnak a környéken lévő játszóterek közül, inkább mennek arra, amelyiken van játszóvár, mint arra, amelyiken nincsen. Nem csoda, hiszen a játszóvár szinte egekbe repíti a képzelőerőt is, és sokkal mesébe illőbb játékokra van lehetőség általuk!

És ez annak fényében fokozható, hogy mennyire alakítanak ki komplex módon egy játszóvárat. Lehet toronycsúszdás megoldás, lehet hozzá csúszdát csatlakoztatni, valamint különböző hintákat, lánchidakat és egyensúlyfejlesztésre alkalmas egyéb eszközöket. Ennek csak a fantázia szabhat határt, hogy mennyire lesz kreatív a vár, és mennyire lesz hívogató a gyermekek számára.

A faberland.hu oldalán igazán kreatív megoldásokat találhatunk a játszóvárak között! Az egyik legösszetettebb megoldást a négytornyú lovagi vár adja, ami bizony nem a kezdő kategória. Ebbe aztán nem kis fantázia szorult, igazán esztétikus és minőségi a kialakítása, de persze egy ilyen vár számára kell a megfelelő hely is, ahova elfér, mivel egy nagyobb darabról van szó. Érdemes várat kihelyezni a játszóterekre, és fokozni a gyerekek képzelőerejét is általuk!