Milyen laminált padló mellett döntsek


Categories :

A lakásvásárlás, a felújítás ára manapság egyre többe kerül, egyre nagyobb költségei vannak az építőipari termékeknek, sokan mondják, akik mostanában vágtak bele a lakásfelújításba és vásárlásba, hogy szörnyen magas költségekkel kellett szembenézniük, melynek oka részben a járványügyi fejleményekben is keresendő. Ez a drágulás érintette természetesen a burkolóanyagokat is.

Annak ellenére viszont, hogy az árak drágábbak, szeretnénk szép otthonokban lakni, igényes környezetben, megnyerő bútorok és dekorok között. Ha jó áron akarunk igényeset alkotni a padlón, akkor érdemes lehet egy szép laminált padlóba fektetni.

Manapság egy laminált padló megszólalásig hasonlít első ránézésre az eredeti kőre, fára. A fa burkolatok esetén erezet és szín szempontjából is nagy választékból szemezgethetünk.

Bár jobban járunk akkor, ha szakember segítségét kérjük a padló elemeinek lerakásakor, de tudvalevő, hogy a laminált padlók lerakása nem nagy költség és időben sem vészesen sok. Sok esetben már az sem szükséges, hogy talaj kiegyenlítést csináljanak, rá lehet tenni a lapokat már meglévő padlóburkolatra, esetleg minimális talajkiegyenlítő munkálatokkal megoldható a lerakás. A ragasztás sem szükségszerű, csak megfelelő szegélyléc és méretre vágás szükségeltetik.

A laminált padló közkedvelt opció mind a nagycsaládosok, mind pedig az állatokat tartók körében, mert az esztétikai élményen túl ezek a padlóburkolatok könnyen takaríthatóak, lemoshatóak, ezáltal a lakás higiénikusabb tud maradni. Ezen túlmenően a laminált padló hosszúéletűbb is, hiszen nincs az a makacs szennyeződés, amit nem lehet róla levakarni.