Megbízható könyvelő adóellenőrzés idején is


A könyvelés egy felelősségteljes dolog, mely nagy rálátást igényel a pénzügyi törvényekre. A különféle jogszabályoknak megfelelni elvárás egy céggel szemben, azonban sokan nem is kihágási vágyból, hanem egyszerű gondatlanságból, hanyagságból, feledékenységből vagy épp a szakértelem hiányából fakadóan hibáznak az adóbevalláskor. Ilyenkor azonban egy könyörtelen adóellenőrzés úgy érheti tetten az embert, mint derült égből a villámcsapás.

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy egy jó könyvelő keresése mennyire fontos. Különösen akkor, ha mondjuk egy adóellenőrzés kapcsán gondjaink akadtak. A szakemberek fel tudják mérni a problémát, az elkövetett vétséget és azt is, hogy van-e lehetőség annak orvoslására, korrigálására, mielőtt még retorziókat vezetne be ellenünk a NAV. Az adóellenőrzésektől egyébként nem kellene félni akkor, ha megfelelően át lennének az embereknek, a kisebb- nagyobb cégeknek nézve az adóügyei. Sok vállalkozó abban hibázik, hogy spórolási okokból azt gondolja, hogy nincsen szüksége arra, hogy könyvelő kezelje a pénzügyeit. Pedig erre nem csak egy adóbevallás, vagy adóellenőrzés alkalmával lenne szükség, hanem minden alkalommal, amikor pénzmozgások, különféle könyvelések történnek a cégnél.

Sok esetben az emberek azt az álláspontot képviselik, hogy maguk is meg tudják oldani a dolgokat. De elmaradt könyveléseket, utólagos bevallásokat, jogkövetelési vizsgálatok esetén a képviseletet, nem annyira könnyű már megfelelő és naprakész pénzügyi ismeretek nélkül menedzselni. Olyan könyvelőre van szüksége a cégeknek, magánvállalkozóknak, akik átlátják a helyzetet az adóellenőrzések, fellebbezések, hibák esetén is.