Válassza a székhelyszolgáltatást, hogy ne a magán lakcím kerüljön a nyilvánosság elé!


Categories :

A vállalati átláthatóság biztosítása és a jognak való megfelelés érdekében kötelező információkat nyilvánosságra hozni a korlátolt felelősségű társaságokról és az azokat irányító személyekről, beleértve a tagokat, tisztségviselőket és a jelentős ellenőrzéssel rendelkező személyeket, illetve a vállalkozás székhelyéről.

Az utóbbi kapcsán pedig könnyen érzékelhető, hogy egy magán lakcím használata erre kellemetlen lehet, így pedig egy székhelyszolgáltatás nagyon hasznos tud lenni erre. A nyilvántartónak ezen adatok nagy részét közzé kell tennie a nyilvános cégjegyzékben, amely mindenki számára online elérhető. Lehetőség van azonban arra, hogy a nyilvános nyilvántartásban ne szerepeljen otthoni lakcím, mégpedig a székhelyszolgáltatásnak köszönhetően.

Minden korlátolt felelősségű társaságnak bejegyzett székhellyel kell rendelkeznie a bejegyzési országában. Ez az a hivatalos cím, ahová a kormány, illetve az adóhivatal értesítéseket, leveleket és emlékeztetőket küldhet. A legtöbb vállalat azt is választja, hogy a törvény által előírt nyilvántartásait nyilvánosan hozzáférhetővé teszi egy bejegyzett székhelyén, és ebben az esetben is nagyon előnyös tud lenni egy székhelyszolgáltatás.

Kísértést érezhet arra, hogy lakcímét bejegyzett székhelyként használja, ami teljesen legális. Ne feledje azonban, hogy székhelye a nyilvános nyilvántartásban megjelenik. Ezeket az információkat soha nem lehet eltávolítani, még akkor sem, ha megváltoztatja székhelyének adatait, feloszlatja cégét, vagy adatkezelési kérelmet nyújt be. Ezért ajánlott inkább a székhelyszolgáltatás, hogy eltudja különíteni az otthoni magánéletet a vállalkozástól.