Lehetséges forgatókönyvek


Categories :

Nem sokkal vagyunk a vége előtt, és a legtöbb hely sorsa már eldőlt, azonban van még egy-két olyan kiadó pozíció, melyekért harcolnak még csapatok.

Divízió II.

A másodosztályban ugyan még csak egy csoportelsőség dőlt el hivatalosan, de másik kettőről is nagy valószínűséggel meg lehet mondani, hogy kié lesz majd.

Nem bírtak a Gorillazzal

Keleten a Gorillaz elsősége a saját triójában már megkérdőjelezhetetlen, és gyaníthatóan a Soldiers végez majd a másik hármas élén. A Steelers már csak akkor juthat be a rájátszásba, ha megnyeri a dunaújvárosi találkozót, márpedig erre nem sok esély van, a Gorillaz pusztító futójátéka ugyanis eddig mindenkin kifogott. Így ebből a trióból vélhetően a Bulldogs megy tovább másodikként, ami annak tudatában, hogy 0-2-vel nyitottak és mindössze egy mecset nyertek, igen nagy eredmény.

A mélypont ellenére első (lehet) a Soldiers

A Soldiers akkor csúszik el a csoportelsőségtől, ha 20 pontnál nagyobb különbséggel kap ki Egerben, így majdhogynem biztosra vehető, hogy övék lesz az első hely. Ráadásul, ha most hétvégén kikap a Heroes, akkor már matematikai esélyük sem lesz arra, hogy elcsípjék a második helyet. A Gladiatorsnak az első helyre nincs matematikai esélye, ám biztos nyugodtabbak lennének, ha tudnák, hogy a szezonzárón tét nélkül, a második hely biztos tudatában léphetnének majd pályára. A kulcs tehát a Heroes, vagy ha tetszik, akkor a Soldiers kezében van a hétvégén.

A Predators megállíthatatlan

Tény, hogy a ZP nem kapott egy túl erős csoportot (elsősorban a rettentő fiatal Cowboys2 miatt), azonban a teljesítményük így is meggyőző. Három győzelemnél járnak, és kisebbfajta csoda kéne ahhoz, hogy ne veretlenül zárják az alapszakaszt. Legalább ekkora csoda kéne a Cowboys2-nek a győzelemhez a Gringos ellen – és mivel nem nagyon hiszünk a csodákban, így egyelőre elkönyveljük, hogy a Predators és a Gringos lesz a továbbjutó, ráadásul ilyen sorrendben (a Cowboys2-nek 63 ponttal, a Gringosnak pedig 29 ponttal kéne felülmúlnia a nála jobban álló ellenfelét).

 

Az alját már érdemes nézni

Mivel az összesített, mind a 12 csapatot magába foglaló tabella dönt majd a kieső(k) sorsáról, így nem árt erre is vetni egy apró pillantást. Jelenleg a Cowboys2 és a Heroes áll győzelem nélkül, ám mivel a budapestieknek borzasztó a pontaránya (jelenleg -146), így vélhetően ők lesznek a 12. helyen. Ez egyúttal az automatikus kiesést is jelenti majd számukra. Ha a Heroes sem nyer már mérkőzést (nekik még két esélyük van, ne feledjük), akkor ők retteghetnek a helyosztótól (Div. III. döntőjének vesztese), vagy akár a Wild Cardtól, ha a Tigers vagy a Sharks indít jövőre egy második csapatot, és a lehetőséggel. 1-3-mal még a Wildfires, a Steelers és a Bulldogs végezhet (mások is, de arra igen kicsi az esély). Mivel a Wildfiresnek egyelőre meglehetősen jó a pontaránya, így ők kiesnek a versenyből, ami a 10. helyért folyik. Marad a Steelers és a Bulldogs – azonban ha a Steelers is elbukja utolsó meccsét, akkor a pontarány a Bulldogsnak kedvez – így előfordulhat, hogy a Steelers is veszélybe kerül. Ugyanis ha kiesik az utolsó, az utolsó előttit kihívja a Div. III. másodikja, akkor bizony a tízedik helyezett lesz a Wild Card csapat. Ugyanakkor ép ésszel belegondolva nem sok olyan vakmerő edző van, aki egy frissen indított, viszonylag rutintalan csapattal kihívná a Miskolcot (ráadásul ebben az esetben csak a Tigers és a Sharks – meg az idei Div. 2-es bajnok – jöhet szóba, mint második csapatot kiállító fél).

 

A harmadosztály rejtelmei

Az újaknál már jó pár hely elkelt, akár úgy is, hogy a pontos sorrendet nem tudjuk. Az biztos, hogy a Grizzlies lesz az utolsó (jelenleg 1 győzelemmel állóak közül a Bats és a Mustangs verte őket), a Crushers és az Enthroners pontaránya pedig nem nagyon fog -50 alá süllyedni, pláne, hogy a számolgatáshoz még nyernie kéne a budapestieknek a Titans2 ellen. Ugyancsak nem nagyon juthat már előrébb a 8. helyről a Mustangs, hiszen ők sem vitézkednek a pontarányban, és kikaptak a Crusherstől és az Enthronerstől is.
Az 1-2-vel álló csapatok közül hiába nyerne már a Crushers és a Bats, ugyanis mindketten kikaptak a Wolves2-től, így a fővárosi gárda előzné őket a negyedik helyen. Jelen állás szerint azonban a Bats nem sok eséllyel indul a Rebels ellen, ami növeli a másik két rivális, a Szombathely és a Fehérvár reményeit. Faramuci azonban a helyzet, hiszen a Crushers már csak az ötödik lehet legjobb esetben, ám ha az Enthroners nyerne, akkor ők még bejuthatnának a rájátszásba – már most is jobb a pontarányuk, mint a Wolves2-nek, győzelem esetén pedig ugye csak javulhat. Mindenesetre hármuk között még sok minden alakulhat.
Ami az első négyet illeti. A Farkasoknak van tehát még félnivalójuk, nem tehetnek mást, mint bíznak a Crushersben. A Rebels 4-0-jához sem fér sok kétség, bár még ne írjuk le 100%-osan a szegedieket. Ha nyer a Rebels, övék az első hely, ha kikapnak, akkor szinte biztos, hogy a második.